? ? ?

Chiptuning - Intrebari frecvente

Intrebarea intalnita cel mai des:  De ce nu vine masina din fabrica ‘echipata’ cu Chiptuning?

Raspunsul este simplu si destul de logic. Orice motor, cand este lansat in productie, este lansat cu un anumit grad de toelranta. Astfel puterea si cuplul maxim sunt limitate din soft la un procentaj mult mai mic  -  60-70% din initial (in cazul motoarelor supraalimentate). Acest grad de toleranta este menit pentru a proteja motorul de stiluri de condus extreme si neadecvate, dar si pentru a rezista diferentelor de clima unde modelul respectiv este comercializat (masina trebuie sa functioneze la fel de bine atat in desert  cat si in zonele cu clima foarte rece/umeda etc).
Cunoscand conditiile climaterice din Romania si considerand stilul nostru de condus ca si unul normal si nu distructiv, putem apela la acele rezerve de putere, cu incredere, fara a forta motorul peste capacitatile sale.

 

Dupa resoftare, viata motorului va fi mai scurta?

NU!
Intrucat se apeleaza la rezervele motorului, fara a se depasi limitele acestuia, nu trebuie sa va ingrijorati pentru scaderea fiabilitatii.
Totusi trebuie retinut faptul ca o exploatare necorespunzatoare a motorului duce la uzarea prematura a acestuia, in egala masura cu sau fara chiptuning. Prin exploatare necorespunzatoare se poate intelege condus fortat cand motorul este la temperaturi scazute, sau chiar alimentarea cu carburanti si uleiuri de proasta calitate.

 

Cum este influentat consumul? Creste..?

Deoarece motorul are randament mai bun, consumul scade, in regim de condus normal. Scaderea este mica, insa pentru un consum mult mai redus se poate apela la Ecotuning.

 

Imi pot pierde garantia, daca masina e in garantie?

In cazul in care nu exista un acord cu dealerul zonal si acesta detecteaza Chiptuningul, se poate. Insa in mod normal acesta nu poate fi detectat.

 

Cat timp dureaza toata operatiunea?

In functie de metoda folosita, timpul de executie poate sa fie intre 1-4 ore/masina.

 

Ce combustibil trebuie folosit dupa resoftare?

In general acelasi tip de combustibil ca si inainte de Chiptuning. Totusi este recomandat a se folosi unul  de calitate.

 

Am observat ca in cazul motoarelor aspirate cresterile de putere si cuplu sunt destul de scazute. Se merita sa fac o astfel de interventie pentru asa ceva?

Intr-adevar, in lipsa unui turbocompresor sau compresor mecanic, in cazul motoarelor aspirate  cresterile de putere si cuplu sunt mai mici. Insa marea majoritate a clientilor, posesori de astfel de motoare, au remarcat un comportament diferit al masinii pe intreaga plaja de turatii, motorul avand o elasticitate marita si un demaraj imbunatatit, chiar daca valorile maxime de putere si cuplu nu sunt foarte mari.

 

Se poate reveni la softul original?

Daca posesorul doreste revenirea la softul original, se poate fara nicio problema. Este  gratuit. Fiecare scriere de soft ulterioara (fie original, fie modificat) costand 20 Euro + TVA.

 

In concluzie, eu pe ce dau banii?

Dati banii pe un chiptuning de inalta calitate, dezvoltat integral de catre domnul Kiss Lorand. Fiecare masina primeste un soft modificat individual, nu de la alte masini, cu alte preferinte.

 

De ce as alege AutoPerform Oradea, care ofera soft romanesc, si nu o alta firma mai scumpa, dar “de import”?

De asemenea e o intrebare intalnita destul de des, dar care are un raspuns foarte greu de dat. Avem dreptul de a alege ce facem cu banii nostrii, dar trebuie retinut faptul ca nu tot ce e strain este mai bun, la fel cum nu tot ce e romanesc este de proasta calitate. Cu atat mai putin cand vine vorba de software!
Totusi, marea majoritate din cei care au pus intrebarea aceasta, au ales AutoPerform. Unii dintre ei au venit ulterior chiar si cu a patra masina.